Youtube'da müzik kanalınız var ama para kazanamıyor musunuz?




Merhaba,

Bu yazımda sizlere YouTube'da müzik kanalı sahibi olup para kazanamayan arkadaşlara yol göstereceğim. Lütfen atlamadan dikkatli bir biçimde okuyun.

Bildiğiniz üzere YouTube'da Para Kazanma özelliğini açmak için 1.000 Abone ve 4.000 Saat gerekliliğini sağlamanız gerekiyor. Eğer ki karşılamıyorsanız elbette ki bu özellikten faydalanamazsınız.

Fakat, şimdi anlatacaklarım ile birlikte isterseniz 1 Aboneye sahip olun. YouTube'dan para kazanabilirsiniz!

YouTube'da Content ID denilen bir kavram var. Content ID ile ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız buraya tıklayarak detaylı şekilde okuyabilirsiniz.

Content ID genel olarak içeriklerinizi korumak amaçlı oluşturulan bir YouTube sistemidir. Bu sistemin işleyiş şekli size ait olan bir müziğin haklarını korumak ve aynı zamanda size telif ücretini kazandırmaktır.

Diyelim ki bir şarkınız var ve yüksek sayıda dinlenme rakamlarına ulaştı. X kişisi de sizin videonuzu (müziğinizi) kendi kanalında paylaştı. Kazanılan geliri sizce kim alır? Tabi ki şarkıyı yükleyen kanal sahibi kazanır. Ama müziğinizi Content ID sistemine tanıtırsanız o paylaşan kişiye Telif Hakkı ( Content ID hak talebi ) otomatik olarak gider ve telif hakkı gittikten sonra ki kazanılan gelirin hepsi size aktarılır. Bu sisteme şu an Türkiye'de YouTube CMS ve MCN sahibi yani Partner diye adlandırılan şirketler sahip. Fakat siz sahip değilsiniz diye bu sisteme kendinizi tanıtamazsınız diye bir kural elbette ki yok.

Şimdi, asıl konumuza dönelim.

Glactro Music isimli şirket sayesinde şarkılarınızı hem Dijital Market'lere ( iTunes, Spotify vb. ) yükleyebilir ve şarkılarınızı Content ID sistemine tanıtabilirsiniz.

Bünyesinde YouTube'da faaliyet sürdüren "Burak Balkan" "Yusuf Ekşioğlu" "Alper Eğri" "Akif Sarıkaya" "Berkay Şükür" "Moon Music" "Recep Öztürk" gibi isimler bulunuyor.

Şirket yaptığı kampanya ile hiçbir komisyon, ödeme vb. almadan Tamamen Ücretsiz bir şekilde 5 Ay boyunca hizmet verecek.

Yapmanız gerekenler;

  • Çok basit! Yazının aşağısında bulunan form aracılığı ile kendinizi açıklayın ve formu tamamlayıp gönderin.
  • Detaylı bilgi için info@glactro.com mail adresine mail atıp bilgi alabilirsiniz.

Bunları yaptıysanız, kabul gördükten sonra olacaklar;

  • Her ayın 8'i ila 10'u arasında kazanç raporları mail adresiniz üzerinden size ulaşacak.
  • Raporların elinize ulaştığı ayın 20'si ila 25'i arasında ödemenizi banka hesabınıza alacaksınız.
  • Her ay bir önceki ayın ödemeleri yapılacak. YouTube Adsense ile aynı mantıkta.
  • Spotify, iTunes gibi platformlarda Sanatçı Profiliniz oluşturulacak.
  • Eğer isterseniz YouTube'da abone sayınız ne olursa olsun Sanatçı Doğrulamasına sahip olacaksınız.

Sanatçı Doğrulaması nedir?


Umarım işinize yarayacak bir yazı olmuştur. YouTube veya başka bir platform ile ilgili bir sorunuz olursa yazının altında Yorumlar kısmından sorabilirsiniz. 

Görüşmek üzere!

DOLDURMANIZ GEREKEN FORM


YouTube'da müzik kanalı olanlara müjde! Bu yöntem sayesinde Abone sayınız 1 olsa bile YouTube'dan para kazanabilirsiniz! Detaylar için tıkla.